Претражи овај блог

среда, 27. фебруар 2013.

CRNI KOLAC BEZ JAJA



  • CRNI KOLAC BEZ JAJA




  • Za biskvit:
  •  3jogurta (3×180 g)
  •  300 gPšeničnog glatkog brašna tip 550 
  •  250 gšećera
  •  120 mlulja
  •  25 gkakaa
  •  2 žličicesode bikarbone
  •  maslac za premazivanje lima

    Za glazuru:
  •  150 gmaslaca
  •  150 gčokolade za kuhanje
  •  120 gšećera
  •  120 mlmlijeka





    1. 1
      1.Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu miješajte električnom miješalicom 2-3 minute.
    2. 2
      2.Smjesu izlijte u lim veličine 20×30 cm prethodno premazan maslacem i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.
    3. 3
      3.Maslac zakipite, maknite s vatre, umiješajte čokoladu natrganu na kockice, šećer i mlijeko pa miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
    4. 4
      4.Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.    


      PRIPREMA 40 MIN.




Нема коментара:

Постави коментар