- CRNI KOLAC BEZ JAJA
- Za biskvit:
- 3jogurta (3×180 g)
- 300 gPšeničnog glatkog brašna tip 550
- 250 gšećera
- 120 mlulja
- 25 gkakaa
- 2 žličicesode bikarbone
- maslac za premazivanje lima
Za glazuru: - 150 gmaslaca
- 150 gčokolade za kuhanje
- 120 gšećera
-
120 mlmlijeka
- 11.Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu miješajte električnom miješalicom 2-3 minute.
- 22.Smjesu izlijte u lim veličine 20×30 cm prethodno premazan maslacem i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.
- 33.Maslac zakipite, maknite s vatre, umiješajte čokoladu natrganu na kockice, šećer i mlijeko pa miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- 44.Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.PRIPREMA 40 MIN.
- 1
Нема коментара:
Постави коментар