Претражи овај блог

среда, 27. фебруар 2013.

vocni tiramisu

 Vocni tiramisu


Potrebno je:
  • 4 jaja
  • 110 gr šećera u prahu
  • 500 gr mascarpone sira
  • 2 velike kutije piškota
  • 2 vanil šećera
  • 200 gr zamrznutog mix voća (jagode,maline i kupine)
  • 200 ml vode3 kašike šećera (za voćni deo)
  • 1 kašika gustina
  • 1 kesica želatina
  • čokolada u prahu2 kesice kapućina

Kesicu želatina sipati u odgovarajući sud zatim preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri.
Zamrznuto voće sipati u šerpicu, naliti sa vodom i dodati šećer. Kuvati oko 20 minuta, zatim dodati gustin i kuvati na umerenoj temperaturi još 10 minuta uz  mešanje. Skloniti sa šporeta, dodati polovinu nabubrelog želatina i promešati. Ostavite na stranu.
U žumanca sipati šećer, vanilin šećer i dobro izmiksati. Dodati mascarpone sir i opet dobro umutitu. 
Drugu polovinu želatina otopiti i dodati filu. Posebno umutiti belanca, zatim dodati u fil od mascarpone sira i promešati kašikom. Skuvati dve šoljice kapućina i ostaviti da se prohladi. Piškote na kratko umočiti u kapućino i ređati na tacnu na koju ste stavili obruč veličine 24-26 cm. Preko piškota rasporediti 1/3 mascarpone fila, zatim ponoviti postupak sa piškotama i mascarpone filom. Preko fila sipajte prohlađeni (ne i ohlađeni) voćni peliv. Ostavite tacnu na 25-30 minuta u frižider.



Нема коментара:

Постави коментар